att vara nattvandrarvärd


  

Vad innebär det?

Som nattvandrarvärd agerar du vandringsledare. Som ny vandringsvärd får du en introduktion av en fadder som du går parallellt med i början. Vid alla vandringar är vi alltid minst två personer. Under vandringen guidar du deltagande nattvandrare till områden där Värmdös ungdomar håller till, vi småpratar, stöttar och hjälper till på traven i fall det skulle behövas. Mötena är trevliga och vi kommer ofta väldigt nära de unga. Ibland får vi förtroenden som vi vårdar ömt. Under kvällen samordnar du kontakterna med de som lämnar tips eller har frågor samt avstämningar med andra vuxna som arbetar ute bland unga. 

Hos oss får du en personlig blå nattvandrarjacka och väst, mössa, vantar, T-shirt och ficklampa samt bidrag till vandringsskor och funktionsbyxor

Som vandringsvärd får du också utbildning i Första Hjälpen för psykisk hälsa (MHFA) och HLR. Blir du ny nattvandrarvärd nu finns möjlighet att delta i en planerad MHFA-kurs redan till hösten/vintern.

Vem är Du?

Du är minst 25 år och nyfiken på vad ungdomarna har för sig under kvällar och nätter vid veckosluten. Du har möjlighet att arbeta ideellt mellan klockan 19.00-23.30 ca 2-3 kvällar per termin under veckosluten - oftare om du vill.

Du bestämmer själva vilken/vilka kvällar du vill vara vandringsvärd.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss på info@nattvandra.nu. Det går också bra att skicka ett meddelande på Messenger från vår Facebook-sida Värmdö Nattvandrare eller ring oss under fredagskvällar mellan klockan 19.00–23.30 på 073-320 54 70.